Inred med konst – Så ska du tänka

Inred med konst – Så ska du tänka

Det finns få saker som gör en så stor skillnad för hemmet som konst på väggarna. Tomma väggar gör att ditt hem ser kallt ut, opersonligt och kanske även oklart ur ett inredningsperspektiv. Att inreda med konst är idag väldigt vanligt och det finns många olika tavlor att använda sig av. Majoriteten av alla människor vet exakt hur man spikar upp en tavla, men hur ska man gå tillväga om man vill att tavlorna verkligen ska sticka ut? Lösningen kommer i form av att matcha kulör med konsten.

Välj konst som betyder något

Att köpa första bästa tavla är sällan en god idé. Vill du bli nöjd med din konst ska du istället välja med hjärtat. Tänk så att dina tavlor ska kunna hålla mycket längre än vad inredningen eller väggfärgen i din bostad gör. Det är alltså bättre att du inreder kring din konst istället för med den. Vilken typ av konst och tavlor du föredrar är naturligtvis upp till dig själv. Vissa väljer att sätta upp enstaka tavlor, medan andra använder sig av kompletta väggar. Onlinebutiken Familjetapeter erbjuder vackra tapeter som med fördel kan ses som konst i ditt hem.

Måla väggen i rätt kulör

Ibland spelar det ingen roll hur vacker en tavla är. Den lyckas ändå smälta in i väggen den har bakom sig. Det här är något du kan undvika genom att välja rätt färg på din vägg. Inredningsexperterna menar att om du målar väggen bakom tavlorna/tavlan i en av de kulörer som motivet på tavlan har, så kan du framhäva konsten mycket mer. Det ger dessutom tavlan en alldeles egen hedersplats. Vill du inte måla alla väggar så satsa på en fondvägg.

Häng tavlorna rätt

Att välja konst kan i sig vara knepigt och detsamma gäller när det kommer till upphängning. Även om många vet att det krävs spik, krokar och en hammare så behöver konsten också hamna i en bra höjd. Är det stora tavlor gör du rätt i att använda dig av en så kallad baslinje. Alltså en och samma linje som alla konstverk kommer att följa. Ett vanligt misstag är att man hänger tavlorna alldeles för högt. Försök tänka som så att de ska vara i ögonhöjd och för lågt är alltid bättre än för högt.

Skapa en tavelvägg

Vill du skapa dig en vacker tavelvägg? Det gör du helt rätt i, eftersom tavelväggar är helt rätt i tiden och ger ditt hem en mer personlig karaktär. Här rekommenderar vi att du först lägger ut tavlorna på golvet innan du börjar spika i väggen. På så sätt har du möjlighet att se hur de passar ihop med varandra, ändra höjd, placering och mer därtill.

Kommentarer är stängda.
nisarg